Results 1 to 11 of 11

Thread: ***PLEASE HELP*** Fitted a battery charger now it wont start

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    7

    ***PLEASE HELP*** Fitted a battery charger now it wont start

    I hope someone can help

    I have just bought a 2002 Mille gen 2 and thought I would do the right thing and fit an Oxford oximiser to keep my battery nice and topped up all winter.

    I followed the instructions posted on another thread about removing the key first, negative then positive removed, lead added and, after a lot of fiddling, positive then negative back on. Got the bike out and it spun the engine over but not a single pop, but a tiny amount of smoke up from the engine each time it spins over (and so I stopped that very quickly!!)

    I have taken seat and side panels off and checked every connection is secure and tight.

    Please help as I am thoroughly p'd off at the moment having my dream bike for 3 weeks and buggering it up

    If you have pics of what to do as Santa hasn't delivered my Haynes manual yet

  2. #2
    Baby Twin CHAPLAIN's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    SW USA
    Posts
    30
    No problems before?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    7
    No started perfectly

  4. #4
    Super Moderator Tash's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Co Durham
    Posts
    1,473
    2002 is a Gen1, Gen2 is 04 onwards.

    Have you missed any wires when putting it back together?
    Does it have an aftermarket alarm, or power commander?

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    7
    Oops sorry yes you are right - it's a gen 1

    Double checked everything

  6. #6
    Super Moderator Tash's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Co Durham
    Posts
    1,473
    Does the fuel pump prime when you turn the ignition on?

  7. #7
    Baby Twin
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    7
    Being new to the make, how will I tell. Is that the short buzzing noise when the ignition is switched on?

  8. #8
    Super Moderator Tash's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Co Durham
    Posts
    1,473
    Yes mate

  9. #9
    Baby Twin CHAPLAIN's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    SW USA
    Posts
    30
    Make sure you check all the easy stuff 1st. Make sure you didn't unconnected something. Double check all connectors (again) the previous owner could have switched out a connector and not crimped things well. You might have pulled a wire out of connector.
    Also check the that the tip over sensor didn't get knocked off its tab.
    Double check kickstand connections too.
    Is there anything else you fiddled with?

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk

  10. #10
    Baby Twin
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    7
    You won't believe this

    Went out to shed to check battery was charging. Thought the best way was to try turning the engine over, expecting it to be be a little lazy but better than it was. That proved to be the case but after one turn over it burst into life (made all the dogs bark lol). How annoying.

    Looks like I didn't do anything wrong after all

    Thanks for all your help guys. I am considering getting a mini starter booster as they are so small now to pop in my riding suit pocket just in case

  11. #11
    Super Moderator Tash's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Co Durham
    Posts
    1,473
    Good news

Similar Discussions

  1. Recommended battery charger/tender
    By Scoldedcat in forum Mechanical and Technical
    Replies: 14
    Last Post: June 16th, 2013, 12:30 PM
  2. Wont start - new battery and relay fitted?
    By RSV_Ecosse in forum Aprilia RSV Mille
    Replies: 20
    Last Post: May 18th, 2013, 09:30 AM
  3. Battery charger
    By ozz in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: October 5th, 2009, 01:22 PM
  4. Battery charger testing
    By AREESSMILL in forum Aprilia RSVR
    Replies: 3
    Last Post: August 28th, 2008, 01:43 AM
  5. battery charger Acumen platinim
    By agreat1 in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: July 3rd, 2008, 11:40 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •