Results 1 to 3 of 3

Thread: 2000 Aprilia RSV mille starting issues

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Arlington, TX
    Posts
    2

    2000 Aprilia RSV mille starting issues

    Hi everyone I'm new here, and am glad to be here. First I would like to say I am a proud new owner of a 2000 RSV Millie. I haven't had a chance to ride her yet because of the issue I am having. My issue is that the back or will not turn over. You can hear the starter and the solenoid engaging. But the motor won't turn. Nor will it push start the tire just skids. I disassembled the motor partially and can not see any reason for it to be siezed. But when I bought the bike and got it home it was very low on oil and the guy I bought it from said it was the spragg clutch. Will that cause the engine to not turn and act siezed. Please if anyone can help I would greatly appreciate it

  2. #2
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    nj
    Posts
    4
    Hello:
    When my sprag went, it would make an awful sound then just spin. My engine was turning over. Mechanic replaced the sprag, I bought the KTM from AF1 Racing, gears, aftermarket starter, and a starter revision kit that came from Europe. Bike starts, they bump started it when they got it initially. I take it when you took it apart your stator looked ok? I think it's the 04 models that started with burned out stators. Mine is an 03. Looks like you need to see if your engine is frozen. It will skid on 2nd even if you jump on it, you can take off all the spark plugs and roll it in a higher gear and see if will turn over. At least you'll know if the engine is frozen or not. In a car they turn the crankshaft manually.
    Good luck

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Arlington, TX
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Alibi View Post
    Hello:
    When my sprag went, it would make an awful sound then just spin. My engine was turning over. Mechanic replaced the sprag, I bought the KTM from AF1 Racing, gears, aftermarket starter, and a starter revision kit that came from Europe. Bike starts, they bump started it when they got it initially. I take it when you took it apart your stator looked ok? I think it's the 04 models that started with burned out stators. Mine is an 03. Looks like you need to see if your engine is frozen. It will skid on 2nd even if you jump on it, you can take off all the spark plugs and roll it in a higher gear and see if will turn over. At least you'll know if the engine is frozen or not. In a car they turn the crankshaft manually.
    Good luck


    Thanks I will try that and let you know.

Similar Discussions

  1. Starting Motor issues
    By Codymar in forum New Users
    Replies: 2
    Last Post: January 1st, 2016, 04:29 AM
  2. starting issues, please help
    By Rtomo in forum Aprilia RSVR
    Replies: 4
    Last Post: February 13th, 2012, 11:40 PM
  3. New member - Starting and Alarm issues
    By dwyermcalast in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: October 23rd, 2010, 12:29 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •