Results 1 to 7 of 7

Thread: Hot starting.

  1. #1
    Baby Twin RSVMilleR's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Bognor. West Sussex
    Posts
    22

    Hot starting.

    My RSV Mille R 2001 always starts first time from cold (unusual I know - but true!). However when hot it sometimes is difficult to start (not everytime though). So what am I doing wrong. Is there a knack to it (like when cold starting ,ie no throttle, full cold start lever, hit button always works for me when cold ) ? How do you start yours from hot? On most of my bikes its been a small amount of throttle then hit the button. Does not always work on the RSV though.

    I look forward to your ideas.
    Cheers. Dean

  2. #2
    deano
    Guest
    Mine is the same normally have to give mine a little and then hold it about 2 for about 2 seconds or it stalls !!

  3. #3
    One Liter Duc Eater sergi75's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    SW LONDON
    Posts
    616
    I always use the cold lever, even when hot. 28k miles using the bike every day and counting!! Just apply a little bit of cold lever when firing up the bike hot.

  4. #4
    B o B
    Guest
    Mine was doing this when I first got it. A quick visit to Griff's sorted it.

  5. #5
    Baby Twin Swordfish's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Labin,Croatia
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by sergi75 View Post
    I always use the cold lever, even when hot. 28k miles using the bike every day and counting!! Just apply a little bit of cold lever when firing up the bike hot.
    This is the way to do it....

  6. #6
    Superbike Twin
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cornwall
    Posts
    201
    When I had a Gabro race chip in mine it was the same,then I tried a Dr Rossi chip & now it runs smoother & starts easier,& yes I set the TB's each time

  7. #7
    amb67
    Guest
    Yeah, use your cold start all the time mate, DEFO NO THROTTLE as you'll kill your sprag.

    If it's not firing up when hot using about 40% of the cold start lever movement then you have either an air leak, mixture issues, the throttle bodies need balancing or the chip you have fitted is rubbish.

Similar Discussions

  1. RSV Starting Problems & Starting Mods - Advice Pls
    By lee3564 in forum Aprilia RSVR
    Replies: 4
    Last Post: February 23rd, 2012, 10:21 AM
  2. starting !!!!!
    By hagizmuncher in forum Aprilia RSVR
    Replies: 2
    Last Post: July 4th, 2011, 02:48 AM
  3. Another 'not starting' 02!
    By AngelGrinder in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: November 22nd, 2010, 07:38 AM
  4. starting woe's
    By camngetit in forum Aprilia RSVR
    Replies: 15
    Last Post: November 4th, 2009, 12:36 PM
  5. Starting an RSV
    By TinMan in forum Aprilia RSVR
    Replies: 16
    Last Post: March 30th, 2009, 09:57 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •