Results 1 to 6 of 6

Thread: Fuel problems?!?

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Plymouth
    Posts
    16

    Fuel problems?!?

    Hi
    Newbbie to the forum, been watching for a while though - great and helpful site.

    Anyhow, I have an issue with the fueling possibly / the set up....to be honest i'm not sure!!
    The problem; when riding along the bike feels (slightly) jumpy ... this can happen if the bike is sat any were in the rev range or any gear... so it is constant, but i don't what has anybody had/have this issue or any advice.

    Many thanks Banjo.

    Just to raise another issue GREY is the BEST colour...hahahahaha

  2. #2
    Retired
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    491
    All of the grey ones are jumpy

    Could be a light misfire or bad setup on the Tb's. When was it last serviced and had a tune up ?

  3. #3
    Superbike Twin
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Blackburn, UK
    Posts
    137
    This probably isnt the problem mate, but its always worth checking the throttle butterflies' screws are secure. my front cylinders butterfly was loose when i did my winter strip, defo dont want the screws going into the engine and movement on the butterfly would cause a very un-smooth ride

  4. #4
    Baby Twin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Plymouth
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by Smithy-R View Post
    This probably isnt the problem mate, but its always worth checking the throttle butterflies' screws are secure. my front cylinders butterfly was loose when i did my winter strip, defo dont want the screws going into the engine and movement on the butterfly would cause a very un-smooth ride
    Thanks for that, I've taken the Air box off and check the Butterflies and they are secured. Put air box back, left fuel tank up and started the engine and as the rev's increase this problem seems to increase. Could it be the injector themselves,?? what about spark plugs, as there are two per cylinder head?

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Plymouth
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by Spoonz View Post
    All of the grey ones are jumpy

    Could be a light misfire or bad setup on the Tb's. When was it last serviced and had a tune up ?
    Bike has done 15k, i've had it since 12k and no tune up since i've had it.... only oil/air(OEM) filter, oil, valve clearences and general TLC.

  6. #6
    Baby Twin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Plymouth
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by Spoonz View Post
    All of the grey ones are jumpy

    Could be a light misfire or bad setup on the Tb's. When was it last serviced and had a tune up ?
    well finally found the problem....the valve stem seals are leaking, allowing oil to trickle down them. this has prevented the intake valve seating correctly. a build up of burnt oil has coated the valves and piston head. A biiiigggg clean up job only on the Rear Cylinder. thanks for the posts received.

Similar Discussions

  1. ECU problems?
    By GMak in forum Aprilia RSVR
    Replies: 2
    Last Post: March 19th, 2012, 07:25 AM
  2. Bar end problems
    By Jeff rsv in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: February 17th, 2010, 11:31 AM
  3. problems, problems, more bloody problems
    By Evzee in forum Aprilia RSVR
    Replies: 9
    Last Post: February 14th, 2010, 12:18 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: January 3rd, 2009, 05:09 PM
  5. problems already......
    By ston3r in forum Motorcycle Talk
    Replies: 22
    Last Post: May 10th, 2008, 06:32 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •