Results 1 to 8 of 8

Thread: my rsv only runs for a second

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7

    my rsv only runs for a second

    so i parked my bike about 2 months ago tried starting it about a week or so later, starter relay went out. i put a new one in bought a new battery tried to start it and it finally started to run but just for a second then it dies. now my starter clutch is making a nasty clank noise and i dont want to keep trying to start it, any suggestions?

  2. #2
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    oh its a 00.5

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    bump...

  4. #4
    Baby Twin RussRSV's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    74
    Hello Mate

    Have you checked the tilt switch under the seat? It has an arrow on it to tell you which way it should be fitted. If this isn't correct, the bike will start but only run for a few seconds and then shut off again.

    Also, give it a bit of a shake. It may be stuck.

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    i shook the heck out of it, but im not at my bike at the moment but i never noticed a switch with an arrow

  6. #6
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    so i went home for lunch and didnt see the tilt switch.....

  7. #7
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    turns out my tilt switch was just laying there but now my starter clutch is shot.... thanks for the tip though i appriciate it

  8. #8
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    spanaway,wa
    Posts
    7
    yep was my tilt switch i brought my jump box home from work and it fired right up seriously thanks for that tip again i was racking my brain but now that i know what it is i realise i need a service manual

Similar Discussions

  1. Runs for 400yds then stops.
    By RedDragon in forum Aprilia RSVR
    Replies: 1
    Last Post: February 18th, 2011, 08:43 AM
  2. Lazareth Wazuma Bio V12 Runs on E85
    By Asphalt & Rubber in forum Motorcycle Talk
    Replies: 0
    Last Post: August 19th, 2009, 09:21 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •