Results 1 to 2 of 2

Thread: Help - high rpm misfire

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Linn, Oregon
    Posts
    5

    Help - high rpm misfire

    The ever reliable 2000 Mille developed a sudden misfire above 7K rpm only. Has always run great before. It has a Factory Pro chip and a Leo pipe.
    I pulled the plugs and the rears were gas fouled, while the front looked great. One of the rear cylinder spark plug boots fell off in my hand, so I thought I found the culprit.
    I cut back the wire a pinch, threaded the boot back on and put new plugs in. It ran good for about 5 minutes then the problem returned. Any ideas greatly appreciated!

  2. #2
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Linn, Oregon
    Posts
    5
    FYI for the next guy this happens to:
    The airbox was saturated with oil. The air filter was damaged also. The likely culprit appears to be a leaking vacuum clutch diaphragm, that drawed oil up to the rear cylinder.
    The problem did not show up on a dyno since the bike was level, only under hard throttle and ram air.

Similar Discussions

  1. Misfire and boggy between 500rpm - 7000rpm
    By Mark D in forum Aprilia RSVR
    Replies: 13
    Last Post: June 28th, 2013, 01:19 PM
  2. high tickover
    By mikey57 in forum Aprilia RSVR
    Replies: 10
    Last Post: December 14th, 2009, 07:49 AM
  3. Very high charging voltage
    By Norzilla in forum Aprilia RSVR
    Replies: 10
    Last Post: October 26th, 2009, 11:20 PM
  4. RSV Mille 2000 Misfire
    By Greenmanmark in forum Aprilia RSV Mille
    Replies: 3
    Last Post: May 5th, 2009, 12:00 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •