Results 1 to 5 of 5

Thread: Meta e587 alarm and battery drain.

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    wiltshire
    Posts
    16

    Meta e587 alarm and battery drain.

    Hi All,

    Well my bike has just killed a brand new battery in 2 weeks. It has a Meta e587 alarm fitted as oe, now wondering if this is the cause. When the bike is running it seems to be giving the correct charging voltage.
    This is now the 3rd battery in 6 months, YTX12BS fitted i know the 14BS is an upgrade but will it cure things.

  2. #2
    Superbike Twin RSV 69's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    BRACKLEY
    Posts
    224
    Do you use a optimate? When you say "killed the battery" what does that mean, slow turnover?
    Check the CCA rating of the batteries you are using, being a big v twin they really need a minimum of 200 plus so it may not be that you have toasted the battery it might just be that with the alarm you have it was just not man enough in the first place.

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    wiltshire
    Posts
    16
    It has drained the battery from giving no problem one day to not starting the next. The dashboard would dim then just solenoid click if you kept trying to start it, charcged last night and started then this morning nothing. That battery was 2 weeks old.
    The YTX12BS is what is fitted as standard so i replaced with it. Now have put the YTX14BS on which people on here recommend, but even weirder things happening now.

    The alarm does not set at all now and the immobiliser not seeming to work as when you turn ignition on you are not needing to disarm anything. If you switch off ignition there is no red flashing key or alarm led flashing. But the strangest thing and remember all started since yesterday, now you switch the ignition off and dashboard goes out no electrics work like lights etc but engine still runs you can even take the key out. Only way to switch engine off is with the kill switch. But you can also now start it with the ignition off.

  4. #4
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    wiltshire
    Posts
    16
    Well have had a look at the wiring and the alarm removal begins tomorrow, so fingers crossed.

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    wiltshire
    Posts
    16
    Alarm fully remove, took 45 mins which i think is pretty good going. Only thing is the red key light still flashes on dashboard when ignition off, is this correct with alarm removed.

Similar Discussions

  1. Meta alarm problems
    By gregstar in forum Aprilia RSVR
    Replies: 5
    Last Post: June 9th, 2012, 04:23 AM
  2. Meta alarm fob queery
    By porgie in forum Aprilia RSVR
    Replies: 0
    Last Post: November 24th, 2010, 02:07 AM
  3. Meta alarm beeps? wtf!
    By rsvatast in forum Aprilia RSVR
    Replies: 3
    Last Post: June 24th, 2009, 11:35 AM
  4. Meta 357 Alarm RIP
    By amb67 in forum Aprilia RSVR
    Replies: 14
    Last Post: May 26th, 2009, 10:07 AM
  5. Meta Alarm Problem
    By amb67 in forum Aprilia RSVR
    Replies: 15
    Last Post: August 1st, 2008, 11:32 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •