Results 1 to 14 of 14

Thread: developed a missfire...

  1. #1
    oli
    oli is offline
    Evil Twin oli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    middlesbrough
    Posts
    411

    developed a missfire...

    OK first time out in 3weeks, works been manic, nice n sunny..

    On part throttle right about where you would use to pull away is a massive..as in stop..missfire, bike dies bigtime, had a backfire as well, if you just pin it, it wants to pull ya arms off, but comming out of a corner is just .

    Last time i used the bike it was peeing down big time could tis have done something..

    Help Guys...the sun is still shining

  2. #2
    AMA Pit Boss Sprocker's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Pontefract, W.Yorks
    Posts
    4,335
    I think i'd first check the plug leads if it was mine, and then all the connector plugs for water ingress oli. Hurry up tho' coz there's more rain on it's way

  3. #3
    amb67
    Guest
    Have to agree mate, water sits in the plug wells and causes all kind of problems.

    Don't suppose you've got any fault codes displayed?

    Chances are it is water that's buggered up an electrical connection, not really built for the wet weather these Aprilias.

  4. #4
    DrRossi
    Guest
    Pop the tank and check the tube to the fuel regulator.
    Check the others too

  5. #5
    AMA Pit Boss AREESSMILL's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brittany France
    Posts
    2,795
    Let it run for 20 minutes the water may evaporate out of the wells.

  6. #6
    oli
    oli is offline
    Evil Twin oli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    middlesbrough
    Posts
    411
    Guess who's just snapped a plug lead...

    Plugs look fine, checked the conectors to the coils..all ok

    Pipe to the fuel reg ok

    Could it be the power commader??

    What other connectors s there to check??

    And how much is a plug lead..lol

  7. #7
    mutts nuts
    Guest
    what throttle bods you runnin , i only ask cos took mine out other day for one of those superb rides that you think your gonna ave , fueled up got about ten mins down the road bloody fing starts popin and bangin
    don`t idle like it was runnin on one cyl, not too bad on acceleration bit jerky crusin (mmmm could ave put that better) backfire on over run , nursed it home with alsorts of horros goin through me mind . lifts up the tank and oh damm and blast ...............one the plugs i`d used to blank of one of throttle body pipes had come off i run later 57`s put another blankin cap on and away we go air leak sorted .....................just a thought .

  8. #8
    oli
    oli is offline
    Evil Twin oli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    middlesbrough
    Posts
    411
    gona av o wait now til i can get a plug lead, nothing looks out of the place??..

  9. #9
    AMA Pit Boss Sprocker's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Pontefract, W.Yorks
    Posts
    4,335
    Maybe the problem WAS the plug lead, did it break easily it might have been split already

  10. #10
    amb67
    Guest
    RSVR.Net shop does an uprated set for around 50.

    If you need it in a hurry pop down to Halfords and see if the guys can match one up for you?

  11. #11
    oli
    oli is offline
    Evil Twin oli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    middlesbrough
    Posts
    411
    was stuck solid to the plug cap, and me being a proper northern bloke just give it a good old tug..not in a rush, gona rain tomorrow then back at work mon, but i am blaming you for advising it in the first place so feel free to buy me them uprated ones if you will..

  12. #12
    amb67
    Guest
    May be worth emailing Mark at Time Machine bikes (Ebay) he had a set of coils with uprated leads for sale a while ago, seem to remember they were up for 50 mark!!

    Although If I was in your position I would only fit new leads. (Just me being picky)

  13. #13
    oli
    oli is offline
    Evil Twin oli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    middlesbrough
    Posts
    411
    ebay bargain, 4 leads n 4 coils...5,00 inc delivery...

    can now check it all without spending...and spares...

  14. #14
    Formerly GazP, but still a twat for asking crashtd to change his username. :-P Hollow Man's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lincs
    Posts
    300
    i had a similar problem, was drivin me nuts so went to see Griff and after a couple of hours pullin leads, changin chips etc we found it was the ECU!! changed that and no probs....

Similar Discussions

  1. Zero mph and missfire any ideas ? Anyone
    By mad biff in forum Aprilia RSVR
    Replies: 3
    Last Post: June 4th, 2011, 10:48 AM
  2. Mavizen TTX03 Supermoto Quietly Being Developed?
    By Asphalt & Rubber in forum Motorcycle Talk
    Replies: 0
    Last Post: November 5th, 2009, 04:00 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: July 29th, 2009, 04:28 AM
  4. KTM Venom Put On Hold While RC8 Gets Developed
    By Asphalt & Rubber in forum Motorcycle Talk
    Replies: 2
    Last Post: March 25th, 2009, 10:14 AM
  5. strange starting and missfire
    By oli in forum Aprilia RSVR
    Replies: 7
    Last Post: February 23rd, 2009, 12:24 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •