Results 1 to 4 of 4

Thread: Fuel pump primes then engine starts for 20 seconds then rune on one and then stops

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Dudley united kingdom
    Posts
    4

    Fuel pump primes then engine starts for 20 seconds then rune on one and then stops

    Hi everyone, I am new to forum and any advice on my much loved 2002 RSV mille 1000 r would be greatley appreciated..
    The problem raised itself when I was approx 3 miles into a ride it started missing and stopped. I raised the tank and tried the starter and it started revved then ran lumpy then onto one cylinder then stopped. The fuel pump is priming and when I take banjo bolt off injector bodies it delivers fuel at good pressure. I have tested tip over switch and side stand switch. Iff the bike had carbs you would think it was putting a squirt of gas in the float chambers then using it up then dying. I have also tested the two solenoids by putting power over them and both performed as they should. My next step is changing ecu or throttle bods which can be expensive if it doesn't solve problem. Any advice greatly appreciated. Many thanks.

  2. #2
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Dudley united kingdom
    Posts
    4
    further investigations reveal that three of the four spark plugs show no spark at the electrode and the plug that does spark is sparking in all four caps. i am now thinking that the non working plugs are sparking up inside the plug so they still allow the engine to run roughly. I have now ordered 4 iridium plugs to see if this was problem...................

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Dudley united kingdom
    Posts
    4
    Fitted the four new iridium plugs and the bike is back to full health. Reasons as to why the bike de graded three plugs must have been the fuel which was filled up at the start of the breakdown ride may be it caused a high temperature and cracked the insulation?? I think I'll get a spare set of plugs and keep them in toolkit from now.

  4. #4
    Baby Twin
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Dudley united kingdom
    Posts
    4
    When the fuel was drained and changed it was a weird green colour. Maybe water contamination. I always use the same tesco station and have had no problems before. I have saved some of the crap fuel and will purchase some more high octane from different station and visually compare them.

Similar Discussions

  1. Replies: 0
    Last Post: February 17th, 2014, 02:16 PM
  2. Bike will not crank, fuel primes but nothing happens
    By Mr_Chow in forum Aprilia RSVR
    Replies: 8
    Last Post: August 15th, 2012, 09:56 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: June 11th, 2012, 01:45 AM
  4. 01-03 RSV fuel pump
    By Tash in forum Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: February 17th, 2012, 01:27 PM
  5. engine stops
    By Drfeelgood in forum Aprilia RSVR
    Replies: 1
    Last Post: October 19th, 2009, 02:45 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •