Results 1 to 8 of 8

Thread: Help !!

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Scotland
    Posts
    4

    Help !!

    Hi Fellow RSV Forumers ,

    Can anyone help me ?

    I tried to start my RSV 1000 Mille (2002 model) today after winter lay off - (used jump leads from my car) and - Disaster - I Stupidly had put Jump leads "Wrong " way round at Car battery end. - I had put the Red / Positive lead at Car end onto the Black / Negative Battery terminal Car end and visa versa - (at Bike battery end I had them correct.) After some sparks and noise I undid and set up as should have been. - The jump lead cables were very hot. I left a little while then tried in correct fashion to start bike - there seemed to be plenty of Juice / power coming from bike starter motor and seemed to be turning over but it seemed as if there was no spark from spark plugs to actually ignite the fuel. (my diagnosis here may be way off the mark but that is what it sounded like), but bike wouldn't start.

    What have I done and is it fixable ??

    Any help or suggestions would be very appreciated.

    Cheers all,

    Brian

  2. #2
    AMA Pit Boss redratbike's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Modding collectors in kent
    Posts
    2,967
    Is the fuel pump priming ??

    Check every fuse including the ones under the seat if it's not as simple as a blown fuse

    Then I would track down another chip/eprom to try as it may be fried if that doesn't work a whole ecu

  3. #3
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Scotland
    Posts
    4
    Hi Redratbike, -

    Thank you very much, I shall look at / try your suggestions , - appreciate that, - cheers.

  4. #4
    AMA Pit Boss redratbike's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Modding collectors in kent
    Posts
    2,967
    Quote Originally Posted by BrianVtwin View Post
    Hi Redratbike, -

    Thank you very much, I shall look at / try your suggestions , - appreciate that, - cheers.
    There's a few guys from up your way over on rsvr.net if you fancy joining us over there ...

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Scotland
    Posts
    4
    Hi Redratbike,

    Great news - I followed your helpful tips and Bingo ! - Fuel was being pumped so looked at first main (30 amp, greeen plastic top) fuse under seat, changed to one of the spares that was next to it and bike started and seems to be running fine and seems to have no issues - indicators, horn, lights, braking lights etc all seem to working ok. Phew , thank **** etc., - My mate says I was lucky ! - Many many thanks for your help, - I am so glad bike ok and glad joined forum.

    Cheers redratbike, - BrianVtwin

  6. #6
    Baby Twin Gray's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Doncaster
    Posts
    49
    Brian, I suggest that you spend a few hours to check out various threads in the forum, you will find a vast depth of knowledge /information about your Mille in here and will probably stop you from having "kittens" if or when anything else goes wrong in the future.

  7. #7
    AMA Pit Boss redratbike's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Modding collectors in kent
    Posts
    2,967
    Quote Originally Posted by BrianVtwin View Post
    Hi Redratbike,

    Great news - I followed your helpful tips and Bingo ! - Fuel was being pumped so looked at first main (30 amp, greeen plastic top) fuse under seat, changed to one of the spares that was next to it and bike started and seems to be running fine and seems to have no issues - indicators, horn, lights, braking lights etc all seem to working ok. Phew , thank **** etc., - My mate says I was lucky ! - Many many thanks for your help, - I am so glad bike ok and glad joined forum.

    Cheers redratbike, - BrianVtwin
    Glad i could help ...

  8. #8
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Scotland
    Posts
    4
    Hi Gray, - yes, will do bud, cheers

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •